Samenwerking met Stichting Anders

Samen voor een gezonde nachtrust

amders

Stichting ANDERS bevind zich als een kleine organisatie in de grote wereld van maatschappelijk werk en ondersteuning van kwetsbare mensen. Ze doen dat op een unieke manier door de ondernemerswereld te verbinden aan lokale noden. Maar tegelijkertijd zoeken we graag de verbinding met andere mooie organisaties. Samen weten en kunnen we namelijk soms meer. Zo ook in het volgende geval:

De hulpvraag
De hulpvraag kwam binnen via Stichting Urgente Noden Drechtsteden (SUN). Een meneer met een halfzijdige verlamming, ligt al tijden op een versleten en doorgezakt matras. De verzekering komt niet in actie, en door de schulden is meneer niet in staat om zelf voor een oplossing te zorgen. SUN ontving deze hulpvraag. Wanneer passend komen ze met financiën over de brug om de situatie op te lossen. Maar wat mooi dat financiën niet altijd nodig zijn, gewoon omdat er voldoende ondernemers en winkels aanwezig zijn die graag voor dit soort lokale noden in beweging komen.

De oplossing
Stichting ANDERS denkt waar mogelijk mee met de hulpvragen van SUN. Ook in dit geval werd er een bereidwillige ondernemer gevonden die vanuit zijn eigen dienstverlening en productren wilde meedenken in de oplossing. Robert’s Speciaalhuis in Dordrecht is gespecialiseerd in matrassen. Ze hoorden als partner van ANDERS de hulpvraag aan, en waren in staat om een nieuw matras voor een bodemprijs ter beschikking te stellen. Kost dit ze iets? Jazeker. Maar graag helpen ze waar nodig.
Het kleine stukje financiën dat onder aan de streep nog overbleef werd opgepakt door SUN.

Het resultaat:
– Een lokale ondernemer die persoonlijk betrokken raakt bij een lokale nood en graag in beweging komt.
– Een fonds van een stichting voor urgente noden die minder snel leeg raakt zodat er meer overblijft voor andere urgente zaken.
– Een meneer die te midden van zware lichamelijke en persoonlijke omstandigheden met minder pijnklachten van zijn nachtrust kan genieten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.